Een auto met een caravan erachter die op een bergweg naar beneden rijdt op en regenachtige dag

Caravanbanden bij Vakgarage Lennaerts Roermond

Caravanbanden moeten goed gecontroleerd worden voordat je ermee vertrek op vakantie. Omdat caravans vaak voor langere periodes stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Het uitdrogen van de banden kan leiden tot droogtescheurtjes en dit kan resulteren in minder grip van de band, hoger verbruik van de auto en een matig draagvermogen. Staat uw caravan in, of nabij Roermond, laat ze dan gerust checken door Vakgarage Lennaerts Roermond.

Het advies is om caravanbanden, mits niet uitgedroogd, elke zes jaar te vervangen. Als u niet zeker bent of de banden jonger zijn, dan kan u de Dot code controleren. Deze code bestaat uit vier cijfers waarbij de eerste twee cijfers staan voor het weeknummer en de laatste twee beschrijven het jaartal. Een Dot code van ‘2021’ betekent dus week 20 van 2021.

U mag ook altijd contact met ons opnemen door te bellen of mailen naar 0475 – 35 04 00 of info@vakgaragelennaerts-roermond.nl. Ook bent u welkom om langs te komen bij Vakgarage Lennaerts Roermond aan Schouwberg 30 in Roermond.

Maak nu een afspraak!